Zelfstandig en zelfverzekerd voldoen aan de administratieplicht

Geschreven door
Sara

Veel beginnende ondernemers hebben vaak niet het budget om een ervaren boekhouder in te huren. Dus wat doe je in zo'n situatie? Je gaat op zoek naar een betaalbare of zelfs gratis methode om zelf je boekhouding bij te houden. Je rommelt wat aan, corrigeert fouten gaandeweg en dan komt het moment van de inkomstenbelasting. Misschien heb je tegen die tijd wat geld apart gezet voor een boekhouder, of ben je gedwongen om het zelf te doen.
Het inhuren van een boekhouder voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting kost gemiddeld tussen de 150 en 500 euro in Nederland. Dan rijst de vraag bij velen: waarom zou ik geld uitgeven als ik het zelf kan doen? Maar dan komt de grote vraag: ben je er wel zeker van dat je alles correct hebt bijgehouden om boetes te voorkomen?

Om dit dilemma aan te pakken, hebben we het "zelfverzekerd pakket" ontwikkeld. Met dit pakket kun je jarenlang op een nauwkeurige, betaalbare en eenvoudige manier al je aangiftes zelf doen. Zelfs als je een BV of holding hebt en je jaarrekening moet deponeren bij de KvK, of als je personeel in dienst hebt, is dit pakket geschikt. Het is niet alleen bedoeld voor zzp'ers met een eenmanszaak.

Hoe handig zou het zijn als je geen externe hulp nodig hebt en op je eigen capaciteiten kunt vertrouwen? Het enige wat het je dan kost is tijd. Maar op een gegeven moment wordt jouw tijd waardevoller en is het misschien verstandiger om administratieve taken uit te besteden. Je denkt misschien: "Nee, dat gebeurt mij niet", maar wat als je plotseling een gezin hebt dat ook jouw aandacht nodig heeft? Dan moet je eerlijk zijn tegenover jezelf.

Het delegeren van taken zodat je meer kunt bereiken en je bedrijf kan groeien, is lastig als je een controlfreak bent. Maar als ondernemer moet je je tijd efficiënt besteden en wil je geen achterstand oplopen. Zelfs in die situatie staan we voor je klaar! Als je besluit om het zelfverzekerd pakket te nemen en later toch denkt dit ga ik nu echt uitbesteden dan zullen we het bedrag dat je al hebt betaald in mindering brengen op je toekomstige facturen van ons.


Wat houd dit zelfverzekerd pakket in?
- Wij richten je boekhouding in tot in de puntjes , we geven je alle instructie om zelfverzekerd je boekingen te doen, je facturen te maken, je offerte's te maken, je bank te koppelen aan het programma en zelfstandig je aangiftes in te dienen.


Let wel op de Belastingdienst kijkt tot 7 jaar terug (en je hebt een bewaarplicht) dus ook al zijn er fouten in je eerste boekjaar dan heb je toch echt kans op een aanslag bij een boekencontrole.
Dus wij raden altijd aan; niet aanrommelen doe het correct vanaf het begin daar heb je later profijt van, ook financieel!

Tags :